Selecteer een pagina

Bij CNCPTMKR denken we graag na over hoe slimme ICT en technologische ontwikkelingen kunnen bijdragen aan een prettige leefomgeving. Daarom verdiepen we ons in de materie en proberen we samen met anderen op zoek te gaan de kansen en mogelijkheden. Tijdens deze zoektocht organiseren we diverse sessies waarbij we spelen met de techniek en theorie in de praktijk proberen te brengen. Zo ook rondom het “Internet of Things. Afgelopen vrijdag gingen we van start met een workshop “Beginnen met Internet of Things” bij Coworkspace Arnhem.

Internet of Things

Steeds meer apparaten zijn verbonden met het internet en communiceren op die manier met elkaar (machine to machine) of met ons (machine to human). Maar wat is er nou nodig om deze machines met elkaar of met ons te laten communiceren? Wat zijn voorbeelden van de inzet van internet of things? Het antwoord op deze en andere vragen kwam aan bod tijdens de workshop “Beginnen met Internet of Things” in onze Coworkspace Arnhem. Onze werkplek binnen Coehoorn Centraal. In een kleine groep introduceerde Manfred van der Voort (ICR3ATE Digital Makers Lab) het begrip “Internet of Things” en gaf een paar voorbeelden uit de praktijk. Daarna mochten de deelnemers aan de workshop zelf aan de slag om een sensor online te krijgen en de resultaten van de metingen zichtbaar te maken in een online dashboard.

Hoe kan Internet of Things waarde toevoegen?

Een mooie aftrap! We gaan verder nadenken. Wat zijn de kansen en mogelijkheden om aan producten en diensten waarde toe te voegen? En hoe aan onze leefomgeving? Denk je ook na over de toepassingen van Internet of Things bijvoorbeeld als vorm van digitalisering in het onderwijs. Reserveer dan een werkplek in Arnhem en we ontmoeten je graag tijdens je koffiepauze. En houdt onze evenementen agenda in de gaten voor vervolgsessies rondom het Internet of Things.

 

 

Sharing is caring! Alvast bedankt voor het delen.
Share